Veronika Eriksson

”Jag heter Veronika Eriksson, är gift och har två barn och bor i Sundsvall. Min stora passion i livet är givetvis att måla men jag intresserar mig också för inredning och annat som har med färg, form och kultur att göra. Musik- och filmupplevelser ger mig ofta idéer och inspiration till ett nytt motiv. Jag målar allt mellan himmel och jord men helst ansikten och abstrakta motiv, och uteslutande i akryl.

Det som ger mig inspiration till konsten kommer från otroligt många håll, till exempel ljus och mörker. Årstiderna påverkar mig mycket. Jag gör ofta färgval och blandar nyanser utifrån hur jag uppfattar min omgivning, en riktig kliché alltså. Jag älskar att lyssna på människors livshistorier och deras vägval i livet. Det fascinerar mig vad människor varit med om. Hur de lyckats ta sig igenom tragedier mentalt helskinnade och även motsatsen, hur människor lyckas stå kvar på jorden när de haft stora framgångar. Inte sällan bubblar en känsla upp inombords efter att ha lyssnat på något gripande eller stort. Jag känner mig medryckt eller upprymd, kanske ångest eller nedstämdhet. Ibland kanske total lycka. Detta är svårt att beskriva med ord hur den känslan omvandlas till en bild inombords som i slutändan kommer ut som ett motiv på en tavla.

Alla mina abstrakta konstverk har från början en grundtanke eller grundkoncept i färg och form. Jag känner hur jag vill att det ska se ut när det är färdigt. Ibland försöker jag skildra ett visst motiv ut verkligheten, men lite mer abstrakt. På vissa tavlor växer ett motiv fram under tiden jag målar och ibland ser man vad det föreställer först när det är klart. Vissa tavlor låter jag betraktaren avgöra vad det föreställer. Inget är rätt eller fel, alla kan se olika saker i motivet.

Ansiktena har ”hemsökt” mig i alla tider. Kanske lite ytligt, men jag fastnar för olika uttryck i människors utséenden. Det händer lika ofta att jag målar av någon jag sett på en buss som jag återger något jag fastnat för i en film eller dröm. Jag tycker om att måla både förskönade ansikten och sådana som känns lite förvridna, ”fula” eller abstrakta. Jag målar även motiv efter kunders önskemål.”

UTSTÄLLNINGAR

Kommande:

Juli 2016 – Galleri Granliden i Yttermark, Finland

Tidigare:

2016 – Stockholms Konstsalong, Lavalhallen Nacka

2016 – TM Gallery Uppsala

2015 – Stockholms konstsalong Skeppsholmen

2014 – Sundsvalls stadshus tillsammans med Lars-Åke Högstedt

2014 – Galleri Gustus Malmö

 

 

 

Veronika samarbetar med ”Slice of Life”

Reklam Vernissage Evenemang 2