Angela Björk

Angela Maribel Björk bosatt i Trollhättan som ligger några mil norr om Göteborg.

Hon målar i akryl, olja eller akvarell men även kolkritor, och använder endast palettknivar det är en teknik hon gillar. Hon älskar det abstrakta lekfulla och yviga rörelser och linjer…och mycket färg. Motiven är gärna figurativa/expressionistiska/abstrakta. Hon låter fantasin flöda/öppnar sinnet och jobbar mycket med känslan. Det blir som det blir. Det senaste året har jag målat kvinnoporträtt men hennes senaste motiv har varit mycket abstrakta naturlandskap och detaljrika husvyer i akvarell så det växlar. Hon vill att betraktaren ska få någon forma av ”kontakt” med tavlan så blickar och uttryck är något som hon gärna vill få med. Färg och form har varit ett intresse sedan långt tillbaka.

Hon är uppvuxen i en kreativ och konstnärlig familj/släkt skapande på både mors och fars sida.Hon har sedan barnsben gillat att måla och skapa. Skapandet har alltid varit närvarande fast med olika uttryck och former. På hennes fars sida är hon släkt med den store poeten Gustav Fröding, och diktskrivande/diktsamling är också något hon sysslar med.

Redan vid 5-6 år ålder var hon med i morfars lilla ateljé och måla små tavlor i olja. Det var där all skaparglädje började… Angela är utbildad tandsköterska men valde senare att även studera modedesign och ekonomi i Borås och har skapat egen klädkollektion och då användes skissblock flitigt och hon målade mycket Fashionillustrationer.

Samlingsutställningar Konsthallen i Trollhättan, Quirinus gallery Köping Januari 2016, Art Nordic Köpenhamn April 2016, Magno Art Gallery Stockholm Juni 2016, Paris Carrousel du Louvre Art Expo Oktober 2016, Magno Art Gallery Stockholm 1-7 December 2016, New York 2017